Naamloos 2

websitealbeeldingbovenv2

Naamloos 2

websitealbeeldingbovenv1


Hatha Yoga

Het woord yoga staat voor verbinding.

Deze verbinding kan je op verschillende manieren interpreteren.  Zoals in eerste instantie het verbinden van je lichaam en geest, maar ook de verbinding met de wereld om je heen.

Tegenwoordig is er veel te doen over vitaliteit en gezondheid.

In deze tijden van drukte en hectiek is het de kunst om een pas op de plaats te kunnen maken en stil te staan waar het in het leven voor jóu echt omdraait. Yoga kan hier bij helpen. Door yoga te beoefenen sta je bewuster in het leven en in het hier en nu.

Men zeg niet lenig genoeg te zijn voor yoga. Maar yoga gaat niet om het lenig zijn  maar o.a. je lichaam leren kennen en hierdoor dichter bij jezelf te komen. Je leert hierdoor je eigen grenzen bewaken, zowel fysiek als mentaal.

Het gevolg is dat je fysiek (en mentaal) soepeler maar ook sterker wordt. Je leert dieper ontspannen.

Yoga doe je helemaal voor jezelf. Even uit de drukte en hectiek van de dagelijkse beslommeringen.

Bij yoga gaat het niet om zo snel mogelijk je doel te bereiken, zoals bv. je neus op je knieën, maar juist om de weg er naar toe.  Met een omweg of een tussenstation kan je mooie dingen tegen komen. Dit geldt ook voor de weg die jezelf bewandelt tijdens een yoga houding, het gaat om dé ontmoeting met jezelf!

De yoga lessen zijn voor iedereen toegankelijk, jong of oud ,man of vrouw. Yoga doe je  per slot van rekening voor jezelf. De oefeningen  variëren van fysiek krachtig tot zacht.

In de les is het zoeken naar de juiste balans tussen inspanning en ontspanning. Elke les  is anders en wordt afgerond met een eind ontspanning.