Naamloos 2

websitealbeeldingbovenv2

Naamloos 2

websitealbeeldingbovenv1


Yoga Nidra

De drukke sneltrein van tegenwoordig denderd maar door, ondertussen hebben we last van werkdruk, emotionele gebeurtenissen die een plekje " moeten" krijgen of door sociaal media die ons brein steeds in de "aanstand" laat staan.

We kennen allemaal wel periodes van drukte. Als deze afgewisseld worden met voldoende ontspanning is dat geen probleem en is ons lichaam flexibel genoeg om zich aan deze situatie tijdelijk aan te passen. Tegenwoordig is ons leven vaak zo ingericht dat een diepere ontspanning moeilijk te evenaren is.

Het doen van yoga geeft ruimte om een moment voor ons zelf te creëren en bewust te worden van ons lijf. Ons lichaam is onze spiegel die verteld hoe het met ons gaat. Vervreemding van ons lichaam is aan de orde van de dag. We willen zo graag ontspannen, maar lukt dat ook echt? Yoga Nidra is niet voor niks in opkomst. Yoga nidra staat voor slaap yoga. Je lichaam slaapt maar je bewustzijn is alert; kortom een dynamische slaap.

Het is een systematische methodiek om totale fysieke, mentale en emotionele ontspanning te weeg te brengen. Doordat je met je bewustzijn naar binnen keert en alleen nog je focus legt op de instructies die je krijgt, is je bewustzijn in een diepe ontspanning en worden diepere lagen van je onderbewust toegankelijk.

Middels yoga nidra maakt je een bruggetje tussen je onderbewust- en je bewustzijn. Je plant een zaadje die tot bloei kan komen in alle aspecten van je leven. Dit zaadje is de intentie ofwel Sankalpa. Dit is een intentie die je vooraan de yoga nidra beoefening voorneemt. Deze is altijd positief en in de tegenwoordige tijd.

Een intentie die jóu ondersteunt en begint met ik ben… of ik volg…Deze intentie kan je zelf bedenken …hoe dichter die bij je eigen ik ligt hoe krachtiger de uitwerking ervan. Een goede algemene sankalpa is bv. Ik volg mijn intuïtie. Hierdoor kom je dichter bij je gevoel en leert hier op vertrouwen. In de yoga les geef ik een sankalpa aan die je op dat moment kunt gebruiken. Deze heb ik op de les afgestemt. zodat je ook op fysiek vlak dichter bij deze intentie kunt komen.

Voordelen van yoga nidra:

  • Helpt tegen stress en stress gerelateerde klachten
  • Verbetert leervermogen/ creativiteit
  • Helpt tegen slapeloosheid
  • Helpt bij hoge bloeddruk en verlagen van je hartslag.
  • Kan pijn beleving verminderen
  • Vermindert spierspanning . Vanaf maart 2018 geef ik deze yogavorm in de Wende.

Het is een rustige/herstellende yoga les met yoga nidra ter afsluiting.