Naamloos 2

websitealbeeldingbovenv2

Naamloos 2

websitealbeeldingbovenv1


Kinder-Yoga visie

Kinderen van deze tijd groeien op in een tijd waar alles mogelijk lijkt. Maar het is ook een tijd die als een sneltrein soms aan ze voorbij gaat.

Doordat kinderen tegenwoordig al zoveel "moeten" zowel op school als thuis, kan dit voor sommige kinderen een behoorlijke inpackt hebben waar wij als ouders soms geen weet van hebben.
De hoeveelheid prikkels waaraan ze dagelijks blootgesteld worden, denk ook eens aan de tv ,computerspelletjes ect. Kan soms te belastend zijn.
Dit kan leiden tot  oa. concentratie problemen, boosheid ,frustratie en slaapproblemen.

Door steeds onder een vorm van "spanning" te staan vermindert dat de capaciteit van hun hersenen en wordt de mogelijkheid tot het vinden van oplossingen en de creativiteit in het breedste zin van het woord belemmerd.

Tegenwoordig ligt de nadruk van de maatschappij op het leren en  het denkvermogen van de kinderen (de cognitieve ontwikkeling).
Het belang van de lichamelijke ontwikkeling en de sociale-, en emotionele ontwikkeling wordt naar mijn inziens te veel onderschat.
Maar als kinderen goed in hun vel zitten en bewust zijn van hun eigen handelen zijn ze veel beter in staat om zich op een positieve manier te ontwikkelen.

Wat maakt yoga zo "bijzonder" om het kinderen aan te bieden?

Inspanning en ontspanning dienen in balans te zijn. Zowel fysiek als mentaal.  Tegenwoordig is de ontspanning nog steeds lastig in te vullen. Lekker hangen voor de tv of gamen lijkt wel ontspannend maar is het voor de hersenen niet. Een kind komt hier niet volledig tot rust.
Door yoga te beoefenen komen kinderen op een speelse wijze in een anderen vorm van ontspanning.
Door yoga worden ze fysiek sterker ( door de houdingen) maar ook mentaal evenwichtiger.
Kinderen leren in groepsverband respect op te brengen voor zichzelf maar ook voor dé ander. Doormiddel van aandacht, leren ze met al hun zintuigen in het hier en nu waar te nemen. Hierdoor ontstaat er een positieve denk- en emotioneel patroon.


Kortom yoga bevordert:
* goede lichaamshouding
* betere weerstand, door bevordering vd werking van spieren, organen en klieren
* zelfvertrouwen
* zelfbewustzijn
* concentratievermogen
* de emotionele groei
* zichzelf beter te leren uiten
* hun eigen creativiteit .


ONTSPANNING IS DE BASIS VAN ELK POSITIEF LEERPROCES !!
 

Momenteel geef ik nog geen structurele lessen , maar op aanvraag kan ik workshops verzorgen.